Aurinkoenergialla voi pelastaa maailman

Mitä ilmastonmuutos tarkoittaa?

Ilmastonmuutos tarkoittaa, että tietokonemallien mukaan Etelämantereelta saattaa ilmaston lämpenemisen vuoksi sulaa paljon aiemmin luultua enemmän jäätä, joka nostaisi merenpintaa jopa kahdella metrillä vuosisadan loppuun mennessä. Se pyyhkisi monia suuria kaupunkeja ja valtioita kartalta kuten Alankomaat, Tyynenmeren saaret ja esim. New Yorkin. ”Siitä tulisi kansanpakojen vuosisata" kuten Nature – lehti varoittaa julkaistuaan juuri tähän liittyvän tutkimuksen tulokset. Tämän takia hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on kirjaimellisesti elintärkeää. (Lähde: Nature-lehden artikkeli)

Miten vähennämme päästöjä?

Yksi hyvä keino vähentää päästöjä on laittaa katolle paljon puhutut aurinkopaneelit, jotka tuottavat täysin saasteetonta ja puhdasta energiaa suoraan auringosta. Vaikka kehitys kohti puhtaampaa energiaa on menossa eteenpäin, muutokset tapahtuvat liian hitaasti. Meillä on kiireellinen tarve muuttaa toimintaamme ja siinä jokainen voi tehdä oman osuutensa. Teknologia kehittyy koko ajan ja jo nyt ollaan siinä vaiheessa, että aurinkosähkö kannattaa myös rahassa mitattuna, varsinkin käyttäessäsi tuottamasi sähkön itse. Järjestelmien elinkaari on vähintään 30 vuotta, mahdollisesti jopa pidempi. Paneelit tuottavat käytännössä lähes ilmaista sähköä sen jälkeen, kun laskennallinen takaisinmaksuaika on päättynyt.

Luonto tarjoaa meille hienoja asioita, jotka meidän täytyisi oppia hyödyntämään. Sähköstä tulee kaiken kaikkiaan näkyvämpi osa elämäämme tulevaisuudessa, kun hyödyntämismahdollisuudet ja tarpeet kasvavat. Autoteollisuus on kääntymässä mm. sähköautoihin, sillä niillä saavutetaan yhä kiristyvät päästötavoitteet. Sähköautojen lataus aurinkosähköllä on kohta yhtä yleistä kuin auton laittaminen lämmityspiuhan päähän. Aurinkopaneelien hankinta on vastuunkantoa puhtaamman ympäristön puolesta ja vastuunkantoa tulevien sukupolvien hyvinvoinnista!