Sun kuvat lämmittää mun kodin

Puiden lehdet ovat muuttuivat iloisen kirjavaksi ja ensilumikin on jo valaissut maata. Talvi on täällä ja tekee mieli kääntää lämmitystä kovemmalle. Olen ihastellut upeita kuvia, joita ystäväni ovat jakaneet eri kanavissa aiemmin syksyllä kirjavina loistsavista puiden lehdistä ja nyt ihanista jääkukista erilaisissa kanavissa. Muistoja on jaettu myös aiemmilta vuosilta. Muistatko milloin talvi alkoi viisi vuotta sitten?

Tuotamme erilaista tietoa koko ajan monenlaisiin kanaviin ja järjestelmiin. Se pitää säilyttää jossakin. Koska syyspäivän sadepilvi ei oikeasti (ainakaan vielä) pysty säilyttämään dataa, pitää pilvipalvelun sijaita fyysisesti jossakin. Tietopilvi löytyy datakeskuksesta. Meillä Suomessa niitä on monia, mutta Mäntsälässä sijaitsee yksi aivan erityinen datakeskus, jonka sisältämillä kuvilla, muistoilla ja muulla datalla lämmitetään koteja.

Datakeskus tuottaa sekunnissa 1000 kiukaan verran lämpöä. Kuvien ja muistojen tuottama lämpö kerätään datakeskuksella talteen ja me Nivoksella siirrämme sen kaukolämpökoteihin. Lämmön kierrättäminen on varsinainen ekoteko, sillä tuottamamme kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet noin 40 %. Asiakkaammekin ovat iloisia: olemme laskeneet kaukolämmönhintojamme jo kahdesti kierrätetyn lämmön ansiosta..

Yhdessä olimme ensimmäisiä maailmassa, jotka tässä laajuudessa hyödyntävät ja kierrättävät datakeskuksen lämpöä. Voimme siis sanoa, että sun kuvat lämmittää koteja.

Ohessa on uunituore videomme lämmönkierrätyksestä. Sekin on muisto, joka lämmittää vielä pitkään.