Teräväpiirto kärkipaikoille kaapelitelevisiossa 31.8.2021

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot tulevat 31.8.2021 muuttumaan kaikissa Suomen kaapeliverkoissa niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta – ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa.

MUUTOKSET 31.8.2021:

  • Maksuttomat teräväpiirtokanavat siirtyvät alkamaan kanavapaikalta 1, perinteisen tarkkuuden kanavat paikalta 21: Kanavat vaihtavat paikkaa.
  • Kanavat TLC HD, Hero HD ja Alfa TV HD lisätään uusina.  
  • Fox HD ja National Geographic HD näkyivät aiemmin vain TV-kortilla, nyt ne muuttuvat ilmaiskanaviksi.
  • Paramount Network HD vaihtaa kanavapaikalle 17 numeroinnin yhtenäistämiseksi. Se on aiemminkin ollut tarjolla ainoastaan teräväpiirtona.
Kanavapaikka Kanava Kanavapaikka Kanava
1 Yle TV1 HD 21 Yle TV1
2 Yle TV2 HD 22 Yle TV2
3 MTV3 HD 23 MTV3
4 Nelonen HD 24 Nelonen
5 YLE Teema&Fem HD 25 YLE Teema&Fem
6 Sub HD 26 Sub
7 TV5 HD 27 TV5
8 Liv HD 28 Liv
9 Jim HD 29 Jim
10 Kutonen HD 30 Kutonen
11 TLC HD 31 TLC
12 FOX HD 32 FOX
13 AVA HD 33 AVA
14 Hero HD 34 Hero
15 Alfa TV HD 35 Alfa TV
16 Frii HD 36 Frii
17 Paramount
Network HD
37  
20 National
Geographic HD
40 National
Geographic

Kanavahaku voi olla tarpeen

Muutokset kaapelitelevisioverkoissa tehdään tiistaina 31.8.2021 alkaen klo 10.

Moni tv:n katsoja on lähivuosina hankkinut uuden vastaanottimen, ja uudet laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan kyseisen ajankohdan jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

Kanavanumeroinnin muutos ei koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikoita kuin kaapeli-tv-verkkoa.

Katsojia palvellakseen ja katselukokemusta parantaakseen alan toimijat ovat TV-foorumissa* yhdessä päättäneet muuttaa kanavanumerointia kaikissa maamme kaapelitelevisioverkoissa. Syksyllä tapahtuvan muutoksen jälkeen vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta entistä helpommin. Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita.

*TV-foorumi on televisioalan toimijoiden yhteistyöfoorumi, jossa ovat mukana tv-jakelusta vastaavat operaattorit, kanavayhtiöitä sekä muita alan toimijoita.

https://www.ficom.fi/ajankohtaista/uutiset/teravapiirtokanavat-karkipaikoille-kaapelitelevisioverkoissa/

Kanavien hakeminen

Mikäli TV:si tai digiboksisi ei automaattisesti hae uusia kanavia, kanavat pitää virittää uudestaan ja tarvittaessa palauttaa tehdasasetukset. Televisiosi kanavalistauksen voit tarkistaa painamalla kaukosäätimen GUIDE, EPG tai CH LIST näppäintä.

Lue lisää  kanavahaun ohjeista täältä

Nivoksen nettituki
Netti- ja TV-asioiden tukipalvelut
019 689 944
@email

Ota yhteyttä!