Millaiseen taloon maalämpö sopii?

Maalämpö on järkivalinta lämmitykseen jo sadasta neliöstä ylöspäin ja sen edut ovatkin vakuuttaneet jo monet suomalaisasujat. Uudiskohteissa maalämpö on monessa tapauksessa se ensimmäinen valinta, mutta se sopii mainiosti myös remonttikohteeseen, jossa aikaisempi lämmitys on hoidettu esimerkiksi öljyllä tai suoralla sähkölämmityksellä.  Eikä huolta, jos talossa ei ole vesikiertoista lattialämmitystä, sillä voimme toimittaa sen myös samassa yhteydessä.

Maalämpöpumppu on kompakti pakkaus, joten öljykattilaan verrattuna maalämpöpumppu vapauttaa tilaa, sillä yleensä pumppu vie saman verran tilaa kuin jääkaappi. Hiljaisen käyntiäänen ansiosta pumppu voidaan sijoittaa lähelle asuintiloja.

Vastoin yleistä ennakkoluuloa, maalämpöpumppu on mahdollista asentaa myös pohjavesialueille tietyin rajoituksin, vaikka viimeinen päätös tuleekin aina kunnan viranomaisilta. Asia kannattaa varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnalta. Tarvittaessa me voimme avustaa asiassa. 

Mikäli kaikesta huolimatta paikallinen rakennusvirasto välkyttelee maalämpöprojektillesi punaista valoa, on ilmavesilämpöpumppu oiva vaihtoehto.

 Varaa ilmainen lämmitystapa-arvio >>