Mitä ihmettä – maalämpöä pohjavesialueella?

Toisin kuin maamme pohjoisesta sijainnista ja talvella paukkuvista pakkasista voisi olettaa, Suomi on otollinen paikka maalämmön hyödyntämiselle. Auringon maahan säteilemää maalämpöä on saatavilla vuoden ympäri, myös paukkupakkasilla. Vaikka maalämpötoteutuksen luvanvaraisuudessa sijainti onkin keskeinen tekijä, ei maalämmön hyödyntäminen pohjavesialueillakaan ole poissuljettua.

Vastoin yleistä ennakkoluuloa, maalämpöpumppu on mahdollista asentaa myös pohjavesialueille tietyin rajoituksin, vaikka viimeinen päätös tuleekin aina kunnan viranomaisilta. Kotinsa lämmitysratkaisun uudistamista suunnittelevan onkin ensin paras kääntyä oman kuntansa rakennusvalvonnan puoleen, josta saa tarvittaessa apua ja vastauksia. Taustatyönsä tehneen on helpompi tehdä oikea ratkaisu kotinsa lämmitykseen. Yksin ei kunnan kanssa kuitenkaan tarvitse painia, vaan me voimme auttaa niin käytännön asioiden kuin toimenpideluvankin kanssa.

Maalämpöpumppu on fiksu investointi

Energiakustannusten noustessa maalämpö on kestävä ja taloudellinen ratkaisu: maalämpöpumput kuluttavat vähiten sähköä kovilla pakkasilla sähkön ollessa kalleimmillaan. Maalämpö on ikiaikainen resurssi – auringon lämmittämän maaperän ja vesistön lämpö kerätään hyötykäyttöön koteihimme. Syvällä maassa tai vesialueessa muhivaan lämpöön ei pakkanen pure, joten lämpöä on saatavilla tasaisesti vuodenajasta riippumatta.

Maalämpöpumppu on suosittu lämmitysmuoto sen ekologisuuden, edullisuuden ja toimintavarmuuden vuoksi. Se on parhaimmillaan isoissa kiinteistöissä, mutta järkivalinta jo sadasta neliöstä ylöspäin. Esimerkiksi keskimääräinen rintamamiestalo maksaa investoinnin takaisin 6-10 vuodessa. Kohteissa joissa on aiemmin käytetty paljon öljyä lämmitykseen, kuoletusaika on ollut vain nelisen vuotta.

Kääritäänkö hihat ja aloitetaan säästäminen?

Olet sitten rakentamassa uutta tai etsimässä parempaa lämmitysratkaisua, on maalämpö loistava vaihtoehto. Me hoidamme kaiken ilmaisesta kartoituskäynnistä tarjoukseen ja avaimet käteen-toimitukseen. Jos siis haluat laittaa pyörät pyörimään ja maaemon lämmön virtaamaan kotiisi, ota yhteyttä.

Pyydä tarjous maalämpöpumpusta >>

 

<< Palaa takaisin

Kuvassa Nivoksen myyntipäällikkö Timo Aalto
myyntipäällikkö
040 669 1686
@email

Jätä minulle viesti!