Omakotitalon aurinkopaneelit energisoivat taloa, mieltä ja lompakkoa

Sinikka ja Tenho Lappalaisen kodissa Kärkölässä nautitaan kauniista maisemista ja nyt myös aurinkosähköstä.

Aurinkoiset edelläkävijät

Hyvät ulkoilumaastot, sopivan kokoinen piha sekä talo, jota ei tarvitse remontoida, olivat Sinikka Lappalaisen ja hänen miehensä Tenhon vaatimuslistalla heidän etsiessään taloa kymmenen vuotta sitten.  Tänä syksynä noin 130 neliön omakotitalo sai harjakatolleen 18 aurinkopaneelia

Lappalaisten vuonna 2002 rakennettu koti sijaitsee Kärkölän kirkonkylällä noin 25 kilometrin päässä Lahdesta Helsingin suuntaan. Ikkunoista avautuvat maalaismaisemat ja kotiovelta pääsee nopeasti marjastamaan ja sienestämään perheen Onni-koiran kanssa.

"Mieheni oli itsekseen miettinyt aurinkopaneelien hankintaa jo pidemmän aikaa. Nyt, kun seudulle asennettiin valokuitua ja täällä pyöri paljon Nivoksen väkeä, oli mietteet helppo pistää yhteistuumin toteen", kertoo Sinikka.

Aurinkopaneelit pienentävät Lappalaisten sähkölaskua noin kolmanneksella. Energiamuodon ympäristöystävällisyys on myös merkittävä asia.

Kuvassa on onnellinen aurinkopaneelien omistaja Sinikka

Aurinkopaneeleihin tyytyväinen Sinikka Lappalainen nauttii kotinsa maalaismaisemista Onni-koiran kanssa.

Naapuruston ensimmäiset

Aurinkopaneelit ovat vielä kohtuullisen harvinaisia suomalaisten talojen katolla. "Olen kiinnittänyt asiaan huomiota ja täälläpäin ei vielä paljon aurinkopaneeleita näy. Minusta olisi hienoa, jos yhä useampi hankkisi paneelit", Sinikka tuumaa.

Nivoksen Sinikan perhe valitsi aurinkopaneelien toimittajaksi, koska nivoslaiset olivat jo tulleet tutuiksi ja yhteistyö todettu sujuvaksi.
 

"Nivoksen valinta oli itsestäänselvyys. Me emme edes kyselleet muita vaihtoehtoja. Arjessa on niin paljon hoidettavia asioita, että helppous painoi tässä projektissa erityisen paljon", Sinikka kuvailee.


Paneelien asennus kesti puolitoista päivää ja sujui ongelmitta. Aikataulusta sovittiin jouhevasti asiakaskäynnillä ja suunnitelmat pitivät paikkansa loppuun asti. Takaisinmaksuajaksi on tässä kohteessa arvioitu kymmenisen vuotta.

Tutustu tarkemmin aurinkoenergian hyödyntämiseen >>

 

Sinikka Lappalainen sekä hänen miehensä ja koiransa asuvat maalaismaisemissa Kärkölän kirkonkylällä ”ihan tavallisessa” talossa. Kotiarkea elävöittävät Kärkölän kirkonkellojen kumahdukset.

Kuvassa Nivoksen myyntipäällikkö Kari Rissanen
myyntipäällikkö
0400 328 229
@email

Jätä minulle viesti!