Rintamamiestalo sai maalämmön

Aholan nelihenkinen perhe muutti helmikuussa Mäntsälän Koivumäkeen vuonna 1954 rakennettuun rintamamiestaloon. Talossa oli öljylämmitys, jonka kattila jo elämänkaarensa ehtoopuolella, joten lämmitysmuodon vaihto oli mielessä jo talokauppoja tehtäessä.
 

"Insinööri-ihmisenä halusin ottaa tarkasti selvää eri vaihtoehdoista. Maalämpö vaikutti selkeästi parhaalta ratkaisulta. Potkua riittää kovinakin pakkastalvina kaikkiin lämmitettäviin neliöihin, joita on yhteensä noin kaksisataa", Pekka Ahola kertoo.


Ahola laittoi tarjouksia vetämään heti muuttopuuhien rauhoituttua. Nivos valikoitui kumppaniksi pitkälti paikallisuutensa ansiosta: tarvittaessa huolto löytyy läheltä. Ahola arvostaa myös sitä, että rahat jäävät omalle kylälle. Lämmitysmuodon vaihdosta tuli kaikkiaan noin 21 000 euron investointi.

Maaperän poraus vei työmiehiltä yhden päivän ja itse asennustyöhön kului toinen päivä. Lupaprosessi vei projektissa pisimmän ajan, sillä päätöksessä on 14 vuorokauden valitusaika. Huhtikuusta lähtien maalämpö on lämmittänyt sekä tyytyväisiä asukkaita että käyttövettä Aholoiden talossa.

Ahola pitää investointia erittäin järkevänä. Öljyä kuluisi noin 3500 litraa vuodessa ja öljykattilakin olisi pitänyt uusia. Nyt kustannukset juoksevat kivuttomasti asuntolainan lyhennyksissä eivätkä kalliit öljylaskut rasita arkea.

– Kaikin puolin helppoa ja vaivatonta. Maalämpöyksikkö on samassa paikassa kuin öljykattila ennen eikä pidä lainkaan ääntä. Seuraavaksi vuorossa on patterien vaihto uudempiin, niin kotimme energiatehokkuus kasvaa entisestään.

Tutustu lämpöpumppujen tuotevalikoimaan >>

 

<< Palaa takaisin

Kuvassa Nivoksen myyntipäällikkö Kari Rissanen
myyntipäällikkö
0400 328 229
@email

Jätä minulle viesti!