Näin liität kotisi kaukolämpöön

Etsitkö kaukolämpöliittymää yritykselle tai taloyhtiölle?  Löydät ne täältä >>

1. Tarkista kaukolämmön saatavuus

Kaukolämpöverkkomme kattaa Mäntsälän keskusta-alueen, Kapulin teollisuusalueen sekä Ruusutarhan ja Männikön asuinalueet. Tarkista saatavuus liittymien saatavuuskyselystä.

2. Tutustu hinnastoon

3. Ota yhteyttä meihin jo suunnitellessasi lämmitystapaa

Autamme sinua kaikissa kotisi lämmitykseen, sähköön ja veteen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä meihin jo suunnitteluvaiheessa, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut kotiisi. On hyvä selvittää mahdollisimman aikaisin, että onko talo mahdollista liittää kaukolämpöön.

Kaukolämpöön liittymistä varten ota hyvissä ajoin tontin hankinnan jälkeen yhteyttä liittymäpalveluumme, niin laitetaan kaukolämpöasiasi kuntoon. Kaukolämmön runko- ja liittymisjohtoja rakennetaan pääasiassa sulan maan aikana, jolloin talvella lämpöä tarvitseviin uudisrakennuskohteisiin liittymisjohto pyritään rakentamaan jo edeltävän kesän aikana.

Ota yhteyttä meihin jo suunnitellessasi lämmitystapaa >>

Tutustu myös sopimusehtoihin >>

4. Huomioi kaukolämpö kotiasi suunniteltaessa

Kaukolämpöverkkoon liitettävässä talossa tulee olla vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kaukolämpöä varten taloon on varattava myös tila lämmönsiirrintä varten. Lämmönsiirrin tulee sijoittaa kaukolämmön tulosuunnan puoleiselle rakennuksen sivulle (varmista tiedot meiltä), omalla ulko-ovella varustettuun, lämmitettyyn tekniseen laitetilaan. Tilavaraus teknistä tilaa varten on noin 5 m2. Tila tulee varustaa lattiakaivolla. Tekniseen tilaan voidaan tilan salliessa sijoittaa lämmönsiirtimen lisäksi esimerkiksi vesimittari. Kaukolämpömittaria varten tilaan on tuotava sinetöitävällä sulakkeella varustettu sähkönsyöttö, joka päätetään jakorasiaan. Teknisen laitetilan oven läheisyyteen tulee asentaa putkilukko, johon käy Nivoksen avain.

5. Lämpösopimus

Ennen kaukolämpöliittymän kytkemistä laaditaan lämpösopimus, jossa sinä liittyjänä sovit kanssamme laitteiston liittämisestä kaukolämpöverkkoon.

Lämpösopimusta varten tarvitaan liittyjän tietojen lisäksi:

  • Asemapiirustus
  • Rakennuksen pohjapiirustus, josta ilmenee lämmönsiirtimen sijainti sekä kytkentäkaavio
  • Rakennuksen lämmitettävä pinta-ala ja tilavuus (m2, m3)
  • Toivottu lämmityksen aloitusajankohta

Mikäli kyseessä ei ole uudisrakennus, tarvitaan myös aikaisemmat energiankulutustiedot (öljy: litraa/vuosi tai sähkö kWh/vuosi) sekä rakennusvuosi

6. Kaukolämpöliittymän rakentaminen

Me kaivamme ja rakennamme liittymisjohdon lämpöverkosta tekniseen laitetilaan tai muuhun sovittuun tilaan sekä hankimme ja asennamme kaukolämmön mittauslaitteet. Asiakkaana sinä puolestasi hankit lämmönsiirtimen tarvittavine varusteineen. Huolehdimme myös liittymisjohdon kaivannon esitäytöstä ja sinulle jää kaivannon viimeistelytyöt.

Noin neljä viikkoa ennen rakennuksen sokkelin hiekkatäyttöä tilaa meiltä nousukulmat (sokkelin alitusputket) ja asenna ne paikoilleen ohjeiden mukaisesti.

Ennen sovittua liittymisajankohtaa olemme yhteydessä sinuun ja sovitaan maastoon reitti liittymisjohtoa varten sekä rakentamisajankohta. Sinun huolehdittavaksi jää, että sovittu liittymisjohdon reitti on vapaa kaikista johdon rakentamista haittaavista esteistä sekä maamassoista.

Vastuullasi on huolehtia kaukolämpölaitteiden hankinnasta, asentamisesta sekä liittämisestä mittauskeskukseemme.

7. Kaukolämmön käyttöönotto

Talon lämmityslaitteiston valmistuttua on aika ottaa meihin yhteyttä ja tilata laitteiston painekokeen vastaanotto (painekokeen valmistelee putkiliike, 21 bar koepaine vaihtimessa n. tunnin ajan) sekä käyttöönottotarkastus.

Kaukolämpö voidaan ottaa käyttöön käyttöönottotarkastuksen jälkeen. Kaukolämpöä ei saa käyttää ilman laitteiston tarkastusta ja hyväksyntää. Luvattomasti käytetystä lämmöstä laskutamme asiakasta suurimman kulutusmahdollisuutensa mukaisesti.

8. Lämmön mittaus

Talon käyttämä lämpömäärä mitataan. Lämpöenergiamittarin osat ovat virtausanturi, lämpötila-anturit ja lämpömääränlaskin.

Virtausanturi mittaa kiertävän kaukolämpöveden määrän.

Lämpötila-anturit mittaavat jatkuvasti kiinteistöön tulevan ja sieltä palaavan veden lämpötiloja.

Lämpömääränlaskin laskee lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen kulutetun lämpöenergian virtausanturilta ja lämpötila-antureilta tulevien mittaustulosten perusteella. Lämpömääränlaskin ottaa automaattisesti huomioon lämpötilaa vastaavat veden tiheyden ja ominaislämmön.

Käytetty lämpö näkyy lämpöenergiamittarista megawattitunteina (MWh = 1 000 kWh, kilowattituntia) Kiinteistökohtainen lämpöenergian mittaus on tarkkaa ja luotettavaa.

Kiinnostuitko?

Kaukolämpö on turvallinen ja huoleton lämmitysmuoto. Ota yhteyttä meihin jo suunnitteluvaiheessa, niin asiantuntijamme auttavat löytämään sinulle parhaat ratkaisut.