Vesimittarilukeman ilmoittaminen ja seuranta

Mittarilukeman seuraamisesta on sinulle hyötyä. Säännöllisellä vesimittarin seurannalla vältyt yllättäviltä tasauslaskuilta ja mahdollisten piilovuotojen sekä huonojen vesikalusteiden (vuotavat wc-pöntöt, tippuvat hanat) havainnointi helpottuu.

Kysymme asiakkailtamme mittarilukemaa kerran vuodessa syksyisin, jotta mahdolliset muutokset vedenkulutuksessa voidaan huomioida laskutuksessa. Lukeman voi ilmoittaa joko Vesi Tasku-palvelun kautta, vesimittarinlukukortilla tai sähköpostilla. Voit halutessasi seurata ja ilmoittaa vesimittarin lukemiasi useammin kuin kerran vuodessa. Tällöin myös laskutuksesi perustuu tarkemmin oikeaan kulutukseesi, sillä ilmoitettuasi lukemat meille saat tasauslaskun. Päivitetty veden kulutus huomioidaan tasauslaskutuksessa. Arviolaskut tulevat päivitetyn vuosikulutusarvion mukaan.

Ilmoita vesimittarin lukema aina täysinä kuutioina (m3). Pilkun jälkeisiä numeroita (yleensä punaisia) ei siis tarvitse huomioida. Mittarin osakuutiometrejä näyttävien pienten osoittimien asennolla ei ole merkitystä.

Osalla asiakkaistamme on asennettu jo etäluettava vesimittari. Näiltä asiakkailta emme pyydä vesimittarinlukemaa vuosittain, sillä saamme sen etäluennan kautta jokaiseen laskutukseen. Suosittelemme kuitenkin seuraamaan vesimittaria säännöllisesti, sillä se paljastaa sinulle vesivuodot.

Kiinteistön omistajana sinulla on velvollisuus seurata veden kulutusta sekä toimittaa meille seurantatiedot. Velvollisuudet on määritelty vesihuoltolaitoksen yleisissä toimitusehdoissa (5 §). Ehtojen mukaisesti voimme tulla lukemaan asiakkaamme vesimittarin tiedot, jolloin veloitamme siitä voimassaolevan hinnaston mukaisesti.

Vesi Tasku Mäntsälä ja Pukkila

Ilmoita mittarilukemasi ja seuraa vedenkulutustasi

Vesi Tasku Pornainen

Ilmoita mittarilukemasi ja seuraa vedenkulutustasi

Vesiosuuskunta Suoni

Vesiosuuskunta Suonen asiakkaana saat meiltä mittarinlukukortin kotiisi. Kortin voit palauttaa postitse Nivos Vesi ja Lämpö Oy, Sepäntie 3, 04600 Mäntsälä.