Kaukolämpö on #lähilämpöä

Lähes joka toinen suomalainen asuu kaukolämpötalossa. Kaukolämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto. Lämpöä ja tasalämpöistä vettä on aina saatavilla, laitteiden huoltoa ei juuri tarvita ja kaukolämpöä ei tarvitse muistaa tilata.

Mäntsäläläiset kotitaloudet lämpiävät lähellä tuotetulla lämmöllä, sillä noin puolet kaukolämmöntarpeesta tuotetaan paikallisen datakeskuksen saleissa syntyvästä hukkalämmöstä ja kolmannes lämmöstä tuotetaan puupelletillä Kapulin uudessa biolämpökeskuksessamme.

Valitse helppous ja ympäristöystävällisyys

Kaukolämpö on hinnaltaan vakaa ja edullinen energiamuoto. Kaukolämmön tuotannolla on korvattu öljylämmitystä ympäristöä säästävämmällä polttoaineella. Erityisesti vanhojen keskuslämmitysjärjestelmien vaihtaminen kaukolämmölle on taloudellisesti kannattavaa. Datakeskuksen lämmön kierrättäminen tuo selkeitä etuja myös asiakkaillemme, jotka näkyvät myös hinnoissa.

Lämmön kierrättäminen laskee kaukolämmön hiilidioksidipäästöjä 40%

Lämmön kierrättämisellä on myös merkittäviä ympäristövaikutuksia, sillä kaukolämmön hiilidioksidipäästöt laskevat n. 40%. Tämä on merkittävä saavutus, sillä kaukolämmön osalta se vastaa EU:n vuoden 2030 asettamaa tavoitetta päästövähennyksistä.

Sinunkin kannattaa tehdä valinta itsesi ja ympäristön puolesta. Kaukolämpö on #lähilämpöä!

Kaukolämpöverkko ja tuotanto

Kaukolämpöverkkomme kattaa Mäntsälän keskusta-alueen, Kapulin teollisuusalueen sekä Ruusutarhan ja Männikön asuinalueet. Puolet kaukolämmöstä tuotamme datakeskukselta kierrätetyllä lämmöllä. Kolmasosa lämmöstä tuotetaan puupelletillä Kapulin uudessa biolämpökeskuksessa. Huippu- ja varalämmöstä huolehtivat Liedontien ja Kapulin kaasu- ja öljykäyttöiset lämpökeskukset.
 

Kiinnostuitko?

Kaukolämpö on turvallinen ja huoleton lämmitysmuoto. Ota yhteyttä meihin jo suunnitteluvaiheessa, niin asiantuntijamme auttavat löytämään sinulle parhaat ratkaisut.