Näin käytät kaasua kodissasi

Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Kaasu on taloudellinen ja vaivaton lämmitysmuoto. Kaasutaloissa ei tarvitse huolehtia polttoaineiden tilauksista eikä nuohouksista, koska piipusta tulee vain vesihöyryä ja hiilidioksidia. Lämmityskattilassa kaasua käytettäessä myös poltinhuoltojen määrä vähenee öljykäyttöön verrattuna. Lisäksi kaasukattila vie vain vähän tilaa ja on hiljainen.

Tutustu, miten omakotitalo liitetään kaasuverkkoon

Öljylämmityksestä kaasuun

Mikäli kiinteistö sijaitsee kaasuverkon välittömässä läheisyydessä, öljylämmityksestä kaasuun vaihtaminen on helppoa. Jos nykyinen öljykattila on hyväkuntoinen, käytännössä tällöin tarvittavat muutostyöt itse kaasuliittymän tilauksen lisäksi ovat nykyisen öljypolttimen vaihto kaasupolttimeksi sekä siihen liittyvät putkityöt ja sisäpiipun asentaminen. Sisäpiippu joudutaan asentamaan, jottei kaasun alhaisemmasta savukaasujen lämpötilasta aiheutuva kosteuden tiivistyminen rapauta vanhaa piippua. Jos öljysäiliö on sijainnut sisätiloissa, voidaan se poistaa ja hyödyntää vapautuva tila muuhun käyttöön.

Kokin apuri

Lämmityskäytön lisäksi kaasua voidaan käyttää myös keittiön kaasuliedessä/-uunissa. Kaasuliesi on erittäin nopea ja lieden sulkemisen jälkeen ei synny jälkilämpöä. Myös ulkogrilli ja takka voivat olla kaasukäyttöisiä.

Maakaasulla mennään liikenteessäkin

Maakaasu sekä biokaasu sopivat erinomaisesti liikennepolttoaineeksi puhtaan palamisen vuoksi. Biokaasuttelu on n. 30–40 % edullisempaa kuin bensiinikäyttöisellä autolla, maakaasulla etu on tätäkin suurempi. Hiilidioksidipäästöt ovat jopa 25 % pienemmät, eikä maakaasuajoneuvosta tule pienhiukkaspäästöjä käytännössä lainkaan. Biokaasulla hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 85 %.

Meidän ja ST1:n yhteistyön tuloksena Mäntsälässä on voinut tankata maakaasua ja nykyisin biokaasua jo useiden vuosien ajan.

Biokaasun tankkausasema: Lahdentie 23, 04600 Mäntsälä