Vesiliittymät

Toimitamme vesihuoltopalveluita Mäntsälän, Pornaisten ja Pukkilan alueella. Jos olet epävarma kuuluuko kiinteistösi toiminta-alueellemme tai alueelliseen vesiosuuskuntaan, voit tarkistaa sen alla olevista linkeistä.

Toiminta-alueellamme sijaitsevien kiinteistöjen tulee liittyä vesihuoltoverkostoomme*

Etsitkö vesiliittymää yritykselle tai taloyhtiölle?  Löydät ne täältä >>

 

Liittymisen vaiheet menevät seuraavasti:

1. Tutustu hinnastoon

2. Tilaa liitoskohtakartta rakennusluvan liitteeksi

Liitoskohtakartassa esitetään kiinteistön liittymispiste vesihuoltoverkostoon. Liitoskohtakartan tarvitset rakennuslupahakemuksen liitteeksi ja se toimii myös lähtötietona LVI-suunnittelijalle. Liitoskohtakartan voit tilata sähköpostilla @email. Merkitse viestin otsikkoon ”Vesihuolto/Liitoskohtakartta, osoite, kiinteistötunnus”. Liitoskohtakartan voi tilata myös kohteen suunnittelija.

3. Tee hakemus vesihuoltolaitokseen liittämisestä

Liitoskohtakartan tilaamisen jälkeen täytä hakemus vesihuoltoverkostoon liittämisestä. Hakemuksen liitteeksi tulee liittää valmiit KVV-suunnitelmat (kiinteistön vesi- ja viemärisuunnitelmat). Pornaisten ja Pukkilan osalta hakemukseen tulee lisäksi liittää kopio rakennusvalvonnan rakennuslupapäätöksestä, josta selviää hankkeen hyväksytty KVV-työnjohtaja.

Voit täyttää hakemuksen vesihuoltoverkostoon liittämisestä sähköisesti VismaSign-palvelussa.

Tee hakemus vesihuoltolaitokseen liittämisestä


Halutessasi voit toimittaa allekirjoitetun hakemuksen liitteineen postitse osoitteeseen Nivos Oy / Vesiliittymähakemus, Sepäntie 3, 04600 Mäntsälä. Tulostettavan hakemuksen löydät täältä.

Mäntsälän alueelle rakentaessasi voit lähettää liitteet lupapiste.fi -sivuston kautta, jos rakennuslupasi on haettu lupapisteen kautta.

Huomioithan, että emme voi käsitellä hakemusta ilman asianmukaisia liitteitä ja allekirjoituksia. Hakemuksen käsittely voi kestää 2-4 viikkoa.

4. Liittymissopimus

Kun olemme käsitelleet hakemuksen, lähetämme sinulle liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi. Sopimuksen mukana lähetämme laskun liittymismaksusta. Lisäksi laskutamme palveluhinnaston mukaiset maksut tonttihaarojen ja vesimittaripään rakentamisesta. Hinnastot löydät tämän sivun ylälaidasta

5. Liittäminen verkostoon

Uusilla asemakaava-alueilla rakennamme kiinteistön vesihuoltolinjat kiinteistön rajalle valmiiksi etukäteen. Jos olet rakentamassa uutta kiinteistöä jo rakennetulle asemakaava-alueella, me rakennamme liittymän runkojohdosta kiinteistön rajalle. Tontilla tapahtuvista kaivutöistä ja viemäreiden asennuksista vastaa liittyjä. Me asennamme vesijohdon mittarille asti kaivettuun kaivantoon. Veloitamme rakentamismaksut liittymislaskun yhteydessä. 

Liitos- ja asennustyöt sisältyvät liittymissopimuksen solmimisen yhteydessä laskutettaviin tonttihaarojen ja vesimittaripään rakentamismaksuihin. Mikäli rakennettavassa maastossa ilmenee poikkeavuutta (esim. kallioinen maasto), pidätämme itsellämme oikeuden veloittaa rakentamisen todelliset kustannukset tapauskohtaisesti.

Voit tilata kiinteistön liittämisen vesi- ja viemäriverkostoon sekä vesimittarin asennuksen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu ja liittymismaksut on maksettu. 

6. Tutustu sopimusehtoihin

Tutustu vesihuollon ehtoihin

 

* Liittymisvelvollisuudesta voi hakea vapautusta kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta. Jos kiinteistö ei halua liittyä veteen, viemäriin tai hulevesiviemäriin toiminta-alueella, on liitoslausuntoa haettaessa esitettävä ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä kirjallinen vapautuspäätös. Muissa tapauksissa kiinteistö liitetään olemassa oleviin verkostoihin.