Nivokselta ensimmäisenä Suomessa kunnille sähköautojen latauspalveluratkaisu kuukausihinnalla

Pian sähköisten kulkuneuvojen latauspisteet kirjastojen, uimahallien ja virastojen pihamailla voivat ladata kuntalaisten matkoihin virtaa ja kilauttaa samalla kunnan kassaan tuloja. Nivoksen kuukausihintainen sähköautojen latauspalveluratkaisu auttaa kuntia täyttämään velvoitteensa ja siirtymään nopeasti, huoletta ja riskittä uuteen sähköisen liikenteen aikakauteen.

Sähköautojen latauspisteille kiihtyvä tarve

Ladattavat ajoneuvot kasvattavat suosiotaan hurjaa vauhtia, ja sähköistyvä liikenne kasaa investointipaineita julkiselle sektorille. Kuntien tulee vastata niin kuluttajien tarpeisiin kuin hiilineutraaliutta kohti tähtäävän yhteiskunnan vaatimuksiin.

Kuntia velvoittava lainsäädäntö edellyttää monien olemassa olevien ja uusien kiinteistöjen varustamista sähköajoneuvojen latauspisteillä. Huomioon on otettava sekä julkisissa tiloissa asioivien asiakkaiden että työntekijöiden ajoneuvojen lataustarpeet.

Vauhtia suomalaisten ajoneuvovalintoihin lisäävät asennemuutokset. Vähäpäästöinen liikkuminen on monen ilmastoagendalla ensimmäisten joukossa. Sähköautojen hyvin maltillisten käyttö- ja huoltokustannusten myötä vaakakupissa painavat yhä enemmän myös taloudelliset tekijät. Vuoden 2021 alusta voimaan tulleen verotusarvon alennuksen myötä täyssähköautot ovat usein polttomoottoriautoja edullisempia työsuhdeautoja.

Tarvitaan vain sähkö, Nivos huolehtii kaikesta muusta

Nivos vastaa kuntien haasteisiin ja tuo ensimmäisenä Suomessa markkinoille julkisen sektorin toimijoille suunnatun, lain vaatimukset täyttävän, kiinteähintaisen avaimet käteen -tyyppisen IisiGo -sähköautojen latauspalveluratkaisun.

”Paketoitu palveluratkaisu tarjoaa kunnille riskittömän ratkaisun, joka ei sido pääomaa eikä vaadi asiantuntemusta”, Nivoksen projektointi- ja kehityspäällikkö Jerkko Starck sanoo.

Latauspalveluratkaisun kiinteä kuukausihinta pitää sisällään latauspisteiden suunnittelun, rakentamisen, toiminnan seurannan ja ylläpidon, huollon, laskutuksen, lataustulojen tilityksen, tietoturvan sekä asiakastuen latauspisteen käyttäjille 24/7.

”Palveluratkaisu on rakennettu julkisen sektorin toimijoiden tarpeita kuuntelemalla ja Nivoksen kuntasegmentin ymmärrykseen pohjautuen. IisiGo on helposti kunnan tarpeisiin skaalautuva, ja latauspisteiden määrää voidaan muuttaa joustavasti tarpeiden mukaisesti. Kunnan valitseman sopimuskauden päättyessä palvelua on mahdollista jatkaa entistä edullisempaan hintaan.”, Starck jatkaa.

Nivoksen latauspalveluratkaisu on kunnille helppo ja riskitön, hinta-laatusuhteeltaan ylivertainen 

Starck uskoo, että lähitulevaisuudessa elinvoimaiset kunnat erottuvat edukseen IisiGon kaltaisilla, asukkaiden muuttuviin tarpeisiin vastaavilla palveluilla. Latauspalveluita ei enää vain toivota, niitä vaaditaan.

Vaivattomuuden lisäksi julkista sektoria kiinnostanee latauspalvelun mahdollisuudet tuottaa tuloja kunnan kassaan. ”Kunta määrittelee lataustapahtuman hinnan ja asiakas näkee mobiilisovelluksesta, onko latauspiste vapaana, ja paljonko lataus maksaa. Lataustulot tilitetään suoraan kunnalle”, Starck kertoo.

”Riskitön sopimusmalli, ennustettavat kustannukset, huoleton ylläpito ja hallinto sekä ansaintamahdollisuudet tekevät palvelusta kuntasektorille hinta-laatu-suhteeltaan ylivertaisen ratkaisun.”, Starck summaa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä millainen latauspalveluratkaisu olisi tarpeisiinne paras vaihtoehto! Hoidamme asiantuntevasti ja luotettavasti projektin suunnittelusta alkaen aina toteutukseen ja ylläpitoon asti. Toteutamme latauspalveluita seuraaville alueille: Uusimaa, Päijät-Häme ja Kymenlaakso.

Jaakko Puntanen

projekti-insinööri
040 549 4190
jaakko.puntanen@nivos.fi

Jerkko Starck

projektointi- ja kehityspäällikkö
019 68 991
jerkko.starck@nivos.fi