Kaivamme sähkölinjoja maahan suojaan myrskyiltä ja rakennamme lisää valokuituverkkoa

Mennyt talvi oli suotuisa sähköverkkojemme maakaapeloinnille: paksu lumipeite suojasi maata routaantumiselta ja helpotti siten kaivuutöitä. Olemme vaihtaneet vanhoja ilmajohtoja myrskyvarmoihin maakaapeleihin Levijärvellä Salustentiellä, Tikkarossa Humalakorventiellä ja Halkiassa Nummistentiellä.  

Talven peltokohteista siirrymme nyt kevään koittaessa taajamiin. Käynnistämme kaivuukoneet huhti- ja toukokuun aikana muun muassa Kärkölässä välillä Tillolantie – Koskisen Lautatarha, Mäntsälässä Kallolantiellä ja Pornaisissa Kupsenkyläntiellä.   

”Maakaapelointi parantaa entisestään sähkönjakelun toimintavarmuutta asiakkaillemme. Tavoitteenamme on kaivaa puolet ilmajohdoista maan sisään vuoteen 2028 mennessä. Etenemme tavoitetta kohti suunnitellusti kesän ja talven urakoiden kautta”, kertoo Nivoksen projektointipäällikkö Jouni Kareinen

Kun kaivamme keskijänniteverkkoa maahan, asennamme samaan kaivantoon usein myös valokuitukaapelin. Valokuitu takaa nopeat ja luotettavat nettiyhteydet tulevaisuudenkin tarpeisiin. 

”On järkevää ja kustannustehokasta tehdä eri verkkoihin liittyvät työt yhdellä kaivauksella. Erityisesti valokuituyhteyksien kysyntä on kasvanut selvästi viimeisen vuoden aikana, kun ihmiset ovat työskennelleet ja opiskelleet aiempaa enemmän etänä”, Jouni toteaa. 

Tiedotamme maakaapeloinnin aiheuttamista mahdollisista sähkökatkoista ja muista häiriöistä asukkaille etukäteen tekstiviestillä. 

Jatkamme maakaapelointia keväällä ja kesällä muun muassa: 

Kärkolässä Mikkolantie, Tolkontie, Ampumaradantie – Koskisen Lautatarha 

Mäntsälässä Kallolantie 

Pornaisissa Kupsenkyläntie – Suonpääntie – Pornaantie 

Kuvassa Nivoksen rakennuttamispäällikkö Jouni Kareinen
rakennuttajapäällikkö
019 68 991
@email

Ota yhteyttä!