Laadukasta vettä ja huolenpitoa – Uudistamme vedentuotannon automaation

Aloitamme mittavan vedentuotannon automaation uudistamisen. Automaatiota lisäämällä parannamme ennustamista, veden hankinnan ohjausta ja verkoston hallintaa. Nykyaikaisella vedenkulutuksen seurannalla ja raportoinnilla havaitsemme vuodot herkemmin ja näin pystymme reagoimaan nopeammin, luonnollisesti tämä toiminnan tehostuminen tarkoittaa kustannussäästöjä vedentuotannossa.

Automaation toteutukseen valitsimme kumppaniksemme Insta konserniin kuuluvan Insta Automation Oy:n, joka on suomalainen perheyritys. Installa työskentelee noin 500 automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen ammattilaista ja heillä on vahva kokemus moderneista automaatioratkaisuista vesihuollossa.

”Haimme yhteistyökumppania, jonka kanssa tulevaisuus on turvattu, niin resurssien ja kehityksen osalta. Installa on vakuuttavat referenssit vesihuoltosektorilta”, kertoo Nivos Veden toimitusjohtaja Kimmo Rintamäki.

Asiakkaillemme tämä näkyy entistäkin varmempana vedentuotantona. Tämän kehitystyön myötä pystymme ennustamaan veden kulutusta ja näin takamaan, että raikasta vettä on asiakkaillemme aina saatavilla.

”Automaatiosaneerauksen tavoitteena on varmistaa vedentuotannon häiriötön toiminta asiakkaillemme pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi on haettu järjestelmää mikä täyttää tämän päivän kyberturvallisuusvaatimukset.”, Rintamäki jatkaa.

Myös Installa odotetaan yhteistyötä Nivoksen kanssa.

"Olemme iloisia yhteistyöstä Nivoksen kaltaisen edelläkävijän kanssa. Tämän uuden automaation suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä Nivoksen henkilökunnan kanssa. Lähtökohtana on käyttäjälähtöinen suunnittelu", toteaa Kimmo Suonperä, myyntipäällikkö Insta Automaatio Oy.

Vesihuollon toimivuutta ja kehittämistä on suunniteltu pitkälle tulevaisuuteen. Kun saamme vedentuotannon automaatio uudisprojektin päätökseen, niin jatkamme tulevina vuosina jätevesipumppaamoiden ja jätevedenpuhdistamoiden automaatioiden uudistamisella.

Lisätiedot

Nivos Vesi Oy, Kimmo Rintamäki, puh. 0400 723 823

Insta Automation Oy, Kimmo Suonperä, puh. 050 5790 287

 

Kuvassa Kimmo Rintamäki ja Kimmo Suonperä

 

Kuvassa: Kimmo Rintamäki ja Kimmo Suonperä iloitsevat Nivos Veden ja Insta Automationin sopimuksesta.