Marraskuusta alkaen autot lämpenevät ja latautuvat Mäntsälän juna-asemalla

Marraskuusta alkaen autot lämpenevät ja latautuvat Mäntsälän juna-asemalla

Tänä talvena Mäntsälän juna-asemalle pysäköivien ei tarvitse värjötellä pakkasten hyydyttämissä autoissa. Aloitamme loppusyksyllä pilotoimaan Mäntsälän juna-asemalla autojen lämmityksen ja sähköautojen lataukseen liittyvää uutta palvelua. Tästä syystä aloitamme rakennustyöt Mäntsälän juna-asemalla ja asennamme parkkipaikalle yhteensä 22 lämmitys- ja latauspaikkaa.

Tuotepäällikkömme Jerkko Starckin mukaan idea tolppien asennuttamiseen on lähtenyt asiakkaiden tarpeista sekä kunnan aloitteesta. ”Haluamme tarjota juna-aseman käyttäjille mahdollisuuden hypätä lämpimään autoon paukkupakkasilla sekä sähkö- ja lataushybridiautoilijoille mahdollisuuden ladata autoa työpäivän aikana”, Starck sanoo ja jatkaa. ”nyt kehitämme palvelua ja mikäli käyttäjiä kiinnostaa voimme myös laajentaa järjestelmää.” 

Mäntsälän kunta antaa tukensa palvelulle, jota on ollut mukana ideoimassa.

”Tämä on juuri sellainen asia, joka vaikuttaa kuntalaisten viihtyvyyteen. Minusta on hienoa, että kunnalla on energia-asioissa Nivoksen kaltainen kumppani, jonka kanssa voidaan viedä eteenpäin ekologisia energiatekoja. Se on yksi osa kunnan Hyvä Eko -strategiaa.” kertoo Mäntsälän kunnan hallintojohtaja Esa Siikaluoma.

Lämmitys- ja latauspaikat tulevat sijaitsemaan juna-aseman asfaltoidun parkkipaikan taaimmaisella rivillä. Kaksi paikoista on varattu yksinomaan sähköautojen lataukseen, mutta loput lämmitys- ja latauspaikat soveltuvat niin autojen lämmitykseen kuin sähköautojen lataukseen. Palvelu on tarkoitus avata asiakaskäyttöön marraskuussa.