Mäntsälän kunnan sähkö tuotetaan nyt uusiutuvalla energialla

Nivos toimittaa sähköä nyt myös Mäntsälän kunnalle. Uusiutuvalla energialla tuotettava sähkö on ennen kaikkea arvovalinta kunnalle, joka pyrkii askel kerrallaan kohti hiilineutraaliutta.

Mäntsälä näyttää vihreää esimerkkiä muille kunnille ja toimijoille

Pinta-alaltaan Uudenmaan suurimpiin kuntiin kuuluva Mäntsälä on hankkinut käyttöönsä sähköä, joka on tuotettu vain ja ainoastaan uusiutuvalla energialla. Kunta kilpailutti sähköntoimittajat ja kilpailutuksen perusteella toimittajaksi valikoitui paikallinen Nivos Oy.

”Uusiutuvan energian valitseminen oli meille puhtaasti arvovalinta. Haluamme näyttää esimerkkiä ja kannustaa sekä naapurikuntia että yksityisiä asukkaita tekemään samanlaisia valintoja”, kertoo Mäntsälän kunnan tekninen johtaja Mika Pynttäri.

Sähkösopimukseen kuuluvat kaikki Mäntsälän kunnan kiinteistöt, Kiinteistö Oy Mäntsälän toimistotalo ja Mäntsälän vuokra-asunnot Oy. Yhteensä 182 käyttöpaikan vuosittainen sähkönkulutus on 11,2 gigawattia vuodessa, mikä vastaa noin 750 omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta.

Kuvassa Mäntsälän kunnan tekninen johtaja Mika Pynttäri

 

 

 

 

 

 

 

 

Mika Pynttäri, Mäntsälän kunnan tekninen johtaja

Ympäristötekojen sarja jatkuu

Mäntsälä on tehnyt viime vuosina paljon töitä hiilineutraaliuden ja energiatehokkuuden eteen. Kunnan uusissa kiinteistöissä kuten kouluissa ja päiväkodeissa ympäristövaikutukset huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, ja vanhemmissakin kiinteistöissä uusitaan esimerkiksi lämmitysjärjestelmiä sekä valaistusta. Kunnan katuvaloja uusitaan led-valoiksi, ja kunnalla on käytössä yhteiskäyttöautoja kunnan omiin ajoihin sekä osin kuntalaisten käyttöön. Työn alla on myös liittyminen kuntien hiilineutraaliin Hinku-verkostoon. Merkittävä sähkösopimus Nivoksen kanssa on jatkoa ympäristötekojen sarjaan.

”Mikään ei muutu sormia napsauttamalla. Pitää tehdä ympäristötekoja pala palalta, ja tämä sähkösopimus kuuluu niihin”, Mika Pynttäri sanoo.

Vastuullisesti kohti energiapihiä tulevaisuutta

”Suurten kuntien ja yritysten täytyy olla vastuullisia suunnannäyttäjiä”, toteaa myyntijohtaja Juri Ruohola Nivokselta.
 

”Kun energiaan kohdistuvia päätöksiä ja valintoja tehdään, päätöksentekijöiden tulisi miettiä paitsi hintaa, myös sitä, mitä valinnat tarkoittavat yhteiskunnan, ihmisten ja ympäristön kannalta ja millaisia seurannaisvaikutukset ovat.”


Kuntien vastuulliset valinnat ovat järkeviä myös imagonäkökulmasta. Mäntsälän kunta aikookin jatkossa hyödyntää fiksuja ja ympäristöystävällisiä ratkaisujaan kunnan brändäyksessä asukkaille ja yhteisöille. Fossiilivapaissa teoissa on entistä enemmän imua.

Juri muistuttaa, että sähkön hankintaan liittyy aina myös palvelu. Toisin sanoen sähkön toimittajan täytyy ymmärtää asiakkaansa sähkönkäyttötarpeet ja luoda niitä varten hankinta- ja strategiamalli. Esimerkiksi sähkön hinnan suojauksilla voidaan pyrkiä optimoimaan asiakkaan kuluja. Näin asiakas voi ennakoida budjettinsa helpommin.

Kunnan tekninen johtaja Mika Pynttäri on ollut tyytyväinen yhteistyöhön, jossa nivosmeininki näkyy ja tuntuu. 

”Homma on sujunut hyvässä yhteistyössä, ja meillä on projekteja menossa Nivoksen kanssa muillakin rintamilla.”

Kuvassa Nivoksen asiantuntija Juri Ruohola ja Mäntsälän kunnan tekninen johtaja Mika Pynttäri

 

 

 

 

 

 

 

 

”Suurten kuntien ja yritysten täytyy olla vastuullisia suunnannäyttäjiä”, toteaa myyntijohtaja Juri Ruohola Nivokselta (vas.). 

Pääkaupunkiseudun metropolialueella sijaitseva Mäntsälä on pinta-alaltaan (noin 600 km2) Uudenmaan suurimpiin kuuluva kunta, jossa asuu vajaat 21 000 ihmistä. Mäntsälä on panostanut viime vuosina voimakkaasti asukkaidensa hyvinvointiin investoimalla esimerkiksi uusiin asuinalueisiin, päiväkoteihin, kouluihin, kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

Kuvassa Nivoksen kaupallinen johtaja Juri Ruohola
johtaja | Nivos Palvelut Oy
050 318 3652
@email

Jätä minulle viesti!