Neste K Tuuliruusu vaihtoi Nivoksen LuonnonVoima-sähköön

Lahden moottoritiellä Mäntsälän kohdalla puhaltavat uudet, entistäkin ekologisemmat tuulet. Liikenneasema Neste K Tuuliruusu on saanut nimensä arvoista sähköä. Perinteinen sähkösopimus vaihdettiin Nivoksen LuonnonVoima-sähköön, joka on sekoitus tuuli-, vesi- ja aurinkovoimaa eli täysin uusiutuvia energiamuotoja.

Uudet tuulet ovat puhaltaneet Tuuliruusussa myös hiljattain tapahtuneen kauppiaanvaihdoksen myötä. Uusi kauppiaspari Jonna ja Mikko Karvonen saapui Mäntsälään johdettuaan kolmea huoltoasemaa pääkaupunkiseudulla seitsemän vuoden ajan.

Edellinen kauppias antoi Nivoksesta hyvät suositukset, mutta toki Karvosilla olisi ollut täysi vapaus vaihtaa sähköyhtiötä niin halutessaan. Sellainen ei yrittäjillä käynyt mielessäkään, sillä heillä oli vahva tahtotila tehdä yhteistyötä paikallisen kumppanin kanssa.

”Heti yhteistyömme alkuun Nivos vakuutti palvelualttiudellaan, kun saimme heiltä ehdotuksen LuonnonVoima-sähköön siirtymisestä. Kokonaisuus oli hienosti paketoitu ja kaikki sujui niin mutkattomasti, että päätös oli yksi helpoimmista ikinä. Totta kai haluamme olla jatkossa täysin hiilineutraali”, Jonna Karvonen kertoo.

Ekoteon helppous ja säästöjen suuruus hämmästyttivät tuoretta kauppiasta

Tuuliruusun kohdalla helposti toteutettavan ekoteon vaikutus on niinkin suuri kuin 116 000 kiloa säästyneitä hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Luku tuntui Karvosesta käsittämättömän suurelta. Todellako vain yhdellä sopimusmuutoksella saataisiin niin suuria aikaan? Mutta totta se oli. Nivos teki Karvoselle laskelmat valmiiksi pyydettyään edelliseltä kauppiaalta luvan hyödyntää liikenneaseman aiemmin toteutuneita energiankulutusdatoja.

Korona-ajassa jotain helppoakin: yhteistyö Nivoksen kanssa!

Keskustelu sähkösopimuksen vaihdosta osui ajallisesti hetkeen, jolloin koronan uusi aalto pakotti yrittäjät pohtimaan jälleen poikkeusolojen vaikutuksia päivittäiseen liiketoimintaan. Sinnikäs pandemia vei Karvosen suurimman huomion ja keskittymiskyvyn, joten sopimuksen selkeys ja muutoksen helppous oli tällä kertaa vielä tärkeämpää kuin normaalisti.

Neste K Tuuliruusun yrittäjä Jonna Karvonen ja Nivokselta Iikka Laurikainen
Neste K Tuuliruusun yrittäjä Jonna Karvonen ja Nivoksen myyntipäällikkö Iikka Laurikainen.

 

”Olin vaikuttunut siitä, miten kokonaisvaltaisesti kaikki oli meitä varten mietitty ja valmisteltu. Minun ei tarvinnut asiakkaana kuin hyväksyä sopimus ja hommat hoituivat huomaamatta. Täytenä yllätyksenä tuli se, että hiilidioksidipäästöjen vähentämisen lisäksi sopimuksen vaihto tuo meille myös merkittävää rahallista säästöä.”, Karvonen toteaa.

Tätä voi olla vaikea monen muunkin uskoa, sillä mielikuva ympäristöystävällisten ratkaisuiden normaalia kovemmasta hinnasta istuu sitkeässä. Nivos on tämän vuoden aikana vaihtanut aikaisemmat toistaiseksi voimassa olleet sopimukset hiilivapaisiin täysin ilman kuluja asiakkailleen. Karvosta palvellut Nivoksen myyntipäällikkö Iikka Laurikainen tarkentaa, mistä on kyse: ”Kun huolehdimme, että asiakkaalla on käytössä oikeat tuotteet ja valinnat, pystymme vaikuttamaan myös kustannustasoon. Euromääräinen hintaero vaihtotilanteessa riippuu tietysti aina edellisestä sopimuksesta – usein säästöäkin syntyy. Nivos on linjannut, että jatkossa kaikki myytävät kuluttajatuotteet ja yritysten vakiotuoteratkaisut ovat hiilivapaita. Mitään ylimääräistä uusiutuvan sähkön lisää eivät asiakkaamme koskaan maksa. Avainjuttu Tuuliruusun kohdalla oli asiakaslähtöisen ratkaisun etsiminen. Ja löytäminen!”

Nivokselta apua myös Tuuliruusun asiakasviestintään

Kokonaisvaltaisella yritysasiakkaan palvelulla Jonna Karvonen viittaa muun muassa viestintämateriaaleihin, jotka Nivos valmistelee yksilöllisesti LuonnonVoima-asiakkaan käyttöön.

Vuosittaisista päästösäästöistä lukuina kertova ympäristövaikuttajadiplomi komeilee jo Tuuliruusussa asiakkaiden ihasteltavana. Myös muita materiaaleja on tarkoitus hyödyntää syksyn somekampanjoinnissa. Tämäkin helpottaa kiireisen yrittäjän arkea.

 

Kuvassa Neste K Tuuliruusun yrittäjä Jonna Karvonen ympäristövaikuttajadiplomi käsissään.
Yrittäjä Jonna Karvonen ympäristövaikuttajadiplomi käsissään.

 

”Nivos on hienosti miettinyt jo asiakkaan asiakasta ja sitä, mikä kuluttajaa aidosti energia-asioissa kiinnostaa. Vaikka meille pysähdytäänkin useimmiten liikenneaseman sijainnin perusteella, uskon, että jokainen Tuuliruusun asiakas kokee ympäristön huomioinnin ilahduttavaksi lisäarvoksi”, Karvonen kertoo.

Yrittäjävetoinen Tuuliruusu hyötyy toki myös Neste K -ketjun vastuullisuustyöstä. Monet hyvät arjen käytännöt on linjattu ketjutasolla, mutta paljon voi tehdä myös yrittäjä itse paikallisesti.

Koska liikenneasemalla ruokailu on niin iso osa palveluja, on Tuuliruusussa keskitytty erityisesti ruoan valmistusta koskeviin hankintoihin ja ruokahävikin vähentämiseen. Myös myymälän puolella syntyy väistämättä jonkin verran hävikkiä, vaikka tilausten osuvuutta yrittäisi miten tarkoin arvioida.

Vanhenevia elintarvikkeita voisi toki myydä alennuslapulla, kuten monessa myymälässä nykyisin tehdään, mutta Tuuliruusussa asia on nähty mahdollisuutena vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Myymättä jääneitä elintarvikkeita lahjoitetaan säännöllisesti paikallisen hyväntekeväisyysyhdistyksen kautta vähävaraisille mäntsäläläisille. Tämän kaltainen vastuullisuusteko vaatii jo aika paljon jatkuvaa arkista organisointia.

”LuonnonVoima-sähköön siirtyminen oli niin helppo ja merkityksellinen ekoteko, että voin vain toivoa, että muutkin yritykset ymmärtävät vaihtaa sopimuksensa tähän mahdollisimman pian. Ympäristötalkoissa tarvitaan meitä kaikkia.”, Karvonen kehottaa.

Asiantuntijamme ovat apunasi

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö, niin laitetaan homma käyntiin. Selvitetään millainen olisi paras sähkösopimus tarpeisiinne.
Kuvassa on Nivoksen myyntipäällikkö Iikka Laurikainen
myyntipäällikkö | sähkönmyynti
040 829 4784
@email

Jätä minulle viesti!