Yllättävän suuri öljylasku kiritti Läyliäisten Yritystalon vaihtamaan maalämpöön

Nivos asensi Läyliäisissä sijaitsevaan reilun 2 000 neliömetrin monitoimitaloon maalämmön. Muutos tuo vuosittaisia kustannussäästöjä, mutta myös sen ympäristöhyödyt lämmittävät kiinteistön hallitusta, asukkaita ja käyttäjiä.

Näkemiin öljy, tervetuloa maalämpö!

Läyliäisten Yritystalo sijaitsee aivan kylän keskustassa. ”Jos nyt Läyliäisten keskustaa haluaa keskustaksi kuvailla!”, naurahtaa kiinteistön hallituksen jäsen Juha Majasalmi. Rakennuksen toisessa päädyssä on kahdeksan 50 - 100 neliömetrin asuntoa. Asuntojen lisäksi talo tarjoaa varastotilaa, hallimaista harrastetilaa ja työtiloja. Lämmitystarpeet ovatkin hyvin erilaiset eri puolilla taloa.

Yllättävän suuri öljylasku sai kiinteistön hallituksen miettimään vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja.
 

”Hallituksen puheenjohtaja heitti ajatuksen ilmoille ja päätimme yhtiökokouksessa, että lämmitysmuoto vaihdetaan. Investointi on merkittävä, mutta tuo kustannussäästöjä pitkässä juoksussa. Kustannushyödyn lisäksi muutoksessa on ekologinen näkökulma, jota pitää osaltaan arvostaa”, Juha kuvailee.


Uudistuksen laskettiin vähentävän kiinteistön hiilidioksidipäästöjä 60 - 65 hiilidioksiditonnia vuodessa.

Nivoksen näkökulmasta urakka oli melko tyypillinen kiinteistön lämmitysratkaisun uudistus. Kohteen ominaispiirteet otettiin huomioon suunnitteluvaiheessa. Lämpökaivoja porattiin viisi ja kohteessa työskenneltiin hieman kolmatta viikkoa. Lämpökaivojen poraaminen ja muut työvaiheet sujuivat hyvin talvipakkasilla.

”Olemme asentaneet asiakkaillemme kohteen energiantarpeesta riippuen yhdestä kolmeenkymmeneen lämpökaivoa. Tässä kohteessa öljystä ei luovuttu aivan kokonaan, sillä vanhempi, ja suurempi, käytössä olevista kahdesta öljykattilasta purettiin ja uudempi jätettiin pannuhuoneeseen lisälämmön lähteeksi koviin pakkaspiikkeihin”, kuvailee kohteen suunnitelmat yhdessä Juhan kanssa hionut Nivoksen myyntipäällikkö Timo Aalto.

Palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopiviksi

Tarjouskilpailussa Nivos valikoitui kumppaniksi, koska neuvottelut sujuivat mallikkaasti ja palvelu oli jouhevasti räätälöitävissä.

 

”Hintakilpailu oli varsin tasaista eri toimittajien välillä. Tiesimme, että Nivos on luotettava ja tunnettu toimija. Ratkaisevaa oli, että saimme Nivoksen kanssa neuvoteltua kaikki yksityiskohdat sujuvasti mieleiseemme lopputulokseen”, Juha kuvailee.


Maalämpö urakoitiin valmiiksi muutamassa viikossa keskellä kireintä talvea

Asukkaille ja talon käyttäjille maalämpöön siirtyminen sujui myönteisissä merkeissä. Itse urakasta ei koettu olevan häiriöitä talon toiminnalle. Lämpölähteen vaihtumista ei huomattu, vaikka ulkona paukkui pakkanen.

”Kulkusillat olivat tietysti kaivuutöiden vaiheessa hetken aikaa käytössä, mutta ei siitäkään ollut harmia”, kertoo Juha.

Asennettujen lämpökaivojen kannet maisemoituvat talon sivussa sijaitsevalle nurmikentälle ja tasaisen lämmön kannalta olennaisimmat tilat, eli asunnot, ovat lämmenneet entiseen malliinsa.

”Arviomme mukaan säästämme lämmityskustannuksissa merkittävästi vanhaan öljylämmitykseen verrattuna. Kokemuksemme on tietysti vasta vajaan vuoden mittainen, joten tarkkoja lukuja emme pysty vielä antamaan”, Juha kertoo.

Lämmitysjärjestelmän uusimisen yhteydessä kohteessa oleviin asuntoihin tehtiin myös ikkunaremontti, joka paransi lämmöneristävyyttä ja kohensi julkisivua ja asumismukavuutta.


Lue lisää yritysten, säätiöiden ja taloyhtiöiden lämmitysratkaisuista

Kuvassa Juha Majasalmi, Läyliäisten yritystalo, kiinteistön hallituksen jäsen

Juha Majasalmi, Läyliäisten yritystalo, kiinteistön hallituksen jäsen

Läyläiäisten Yritystalo on 2 350 m2 kokoinen monitoimitalo. Rakennuksen päädyssä on kuusi 50-100 m2 kokoista asuntoa. Asuntojen lisäksi talo tarjoaa varastotilaa, hallimaista harrastetilaa sekä perinteisiä toimistotiloja. Lämmitystarpeet ovat hyvin erilaisia eri puolilla taloa.

Kuvassa Nivoksen myyntipäällikkö Kari Rissanen
myyntipäällikkö
0400 328 229
@email

Jätä minulle viesti!