Palopuron Biokaasu pähkinänkuoressa

Olemme rakentaneet Suomen mittakaavassa harvinaisen biokaasulaitoksen Knehtilän luomutilalle Hyvinkäälle, jonka tavoitteena on ravinne- ja energiaomavarainen toimintamalli.

Olemme yhdistäneet voimamme neljän toimijan kesken ja perustaneet yhdessä Palopuron Biokaasu Oy:n, jonka osakkaat ovat: Nivos Energia Oy, Knehtilän tila, Metener Oy ja Lehtokummun tila.

Keitä me olemme?

Nivos on edelläkävijä energia-asioissa ja elämänlaadun varmistajana. Toiminnassamme nivoutuvat yhteen monipuolinen osaamisemme energia-, netti- sekä vesiasioissa, jotta asiakkaamme voivat huoletta keskittyä heille tärkeisiin asioihin.

Knehtilän tila on Itämeren ympäristöystävällisin maatila, jolla viljellään 340 hehtaarin alalla viljoja, hernettä, härkäpapua, tattaria ja viherlannoitusnurmea. Vanhaan navettaan on kunnostettu kokous- ja juhlatila sekä monipuolinen maatilamyymälä. Tilalla järjestetään perinteisiä ja suosittuja lähiruokamarkkinoita. Tutustu tilaan

Metener on biokaasuteknologiatoimittaja. Kalmarin suvun vuonna 2001 perustama perheyritys. Tutustu Meteneriin

Lehtokummun tila on monipuolinen luomuvihannestila Knehtilän tilan naapurissa. Tuotteet myydään pääasiassa kuluttajille suoraan tilalta ja ruokapiirien sekä eri tapahtumien kautta. Tilalla on myös mehiläisten tarhausta. Tutustu tilaan

Biokaasulaitos numeroina

Biokaasulaitos muodostuu:

  • panostoimiseen mädätykseen perustuvasta kuivamädätyslaitoksesta
  • biokaasun puhdistuslaitteistosta (biokaasusta biometaania ajoneuvokäyttöön)
  • syötteiden ja mädätysjäännöksen varastosiiloista

Laitoksen rakennustyöt valmistuivat syksyllä 2018. Lisäksi Knehtilän tilan yhteyteen valmistui luomubiokaasun tankkausasema alkuvuodesta 2019.

Syötteet

  • Nurmibiomassa noin 2 400 tonnia
  • Hevosenlanta noin 1 000 tonnia
  • Kananlanta noin 80 tonnia

Lopputuotteet

  • Biokaasua 2 500 MWh/a, josta biometaania yli 70 %
  • Lisäksi mädätysjäännöstä noin 3 000 tn/a peltojen lannoite- ja maanparannusaineeksi